Gumicukor házilag
Hozzávalók:
80 ml - 90 ml 100%-os gyümölcslé, vagy szörp (hígítás nélkül)
1 tasak 20 g étkezési zselatin
1 mokkáskanál méz
2-3 csepp citromlé
ízlés szerint cukor
Elkészítés: A folyadék felét egy kis forralóba öntjük, felmelegítjük. A másik felében csomómentesre elkeverjük a zselatint, majd a mézzel együtt a meleg gyümölcsléhez öntjük, és kevergetve felforrósítjuk, de forralni nem szabad. Ezután szilikon formába öntjük, és ha kihűlt, 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen. Fontos, hogy akkor lesz finom, ha melegen túl édesnek érzed. Ha esetleg megdermedne, fel tudod újra melegíteni.
Bármilyen folyadékból el tudjuk készíteni, kávé, tej, forralt bor, stb. A recepten a felhasznált alapanyagok függvényében változtassunk, pl. a tejeskávésba nem teszünk citromlevet, viszont cukrot igen.
A bonbon formából óvatosan kifordítjuk a gumicukrokat, és már fogyaszthatjuk is. Hűtőben tároljuk, mert nincs benne tartósítószer!
Ez a mennyiséggel kb. másfél gumimaci formát tudsz megtölteni.